maanantai 3. joulukuuta 2012

Horppahemmot heilahtaa

Alla lainaus Turun sanomien jutusta. Sama juttu oli myös Kalevassa.

Alla juttu, lopussa kommentti.

http://www.ts.fi/urheilu/422111/Jenkkifutari+Jovan+Belcher+ampui+avovaimonsa+ja+itsensa

"Jenkkifutari Jovan Belcher ampui avovaimonsa ja itsensä
Urheilu | Turun Sanomat 2.12.2012 16:09

Varhain lauantaiaamuna Jovan Belcher ampui avovaimonsa ja jätti pariskunnan kolmen kuukauden ikäisen tyttären sekä äitinsä kotiinsa Kansas Cityssa. Belcher ajoi 15 minuutin matkan joukkueensa, amerikkalaisen jalkapallon NFL-liigan Kansas City Chiefsin harjoituskeskukseen.

Harjoituskeskuksen parkkipaikalla 25-vuotias linjamies kiitti Chiefsin toimitusjohtajaa Scott Piolia ja päävalmentajaa Romeo Crennelia saamastaan tilaisuudesta pelata NFL:ssä, käveli parikymmentä metriä sivuun ja ampui itseään päähän Piolin ja Crennelin nähden.

Belcherin ja hänen avovaimonsa Kasandra Perkinsin kuolema herätti viikonloppuna järkyttyneitä reaktioita ympäri NFL:ää.

– Kuvitelkaa joku rakkaanne tuohon tilanteeseen, antakaa hänelle ase ja seiskää muutaman metrin päässä kun hän tappaa itsensä...se on käsittämätöntä, Kansas Cityn kaupunginjohtaja Sly James sanoi tavattuaan toimitusjohtaja Piolin.

Päävalmentaja Crennel kertoi tapahtuneesta joukkueen muille pelaajille lauantaina aamupäivällä.

– Se oli vaikea tilanne. Hän ei pystynyt puhumaan loppuun asti. Kokoonnuimme yhteen ja rukoilimme, Chiefsin pelinrakentaja Brady Quinn kertoi.

– Tämä on niin vaikeaa ennen kaikkea siksi, että mietin miten tämän olisi voinut estää, Quinn sanoi.

New Yorkin osavaltiossa varttunut Belcher, 25, oli taistellut tiensä Chiefsin aloituskokoonpanoon, vaikka häntä ei valittu NFL:n varaustilaisuudessa yliopistouran jälkeen. Belcher teki ensimmäisen sopimuksensa Chiefsin kanssa vuonna 2009 ja nousi aloitukseen jo seuraavalla kaudella.

Ainakaan julkisuudessa ei nähty mitään, mikä olisi kertonut ongelmista. Kaikki Belcherin pelikaverit kertoivat hänen olleen pidetty, työteliäs ja perhekeskeinen.

Kansas Cityn poliisi kertoi, että Belcher kävi perjantaina avovaimonsa kanssa konsertissa. Sen jälkeen pariskunta riiteli.

– Hän oli hiljainen, mukava kaveri, kova tekemään töitä. En ikinä tiedä, mikä tämän on aiheuttanut. Kun yrittäisin ajatella jonkun tekevän tällaista, en olisi ikinä ajatellut häntä, viime kauden pelikaveri Anthony Becht sanoi.

Useiden entisten NFL-pelaajien itsemurhat ovat viime vuosina herättäneet Yhdysvalloissa kysymyksiä siitä, mikä osuus päähän kohdistuneilla iskuilla ja aivovammoilla on kuolemiin.

TS–STT


Pienvittuilijasta olisi aihetta hakea syitä myös todennäköisemmästä, eli doubbingin ja hormiinien suunnasta. Kuten muistetaan DDR:n ajoilta, niin perinteisesti horppahemmot ovat menettäneet väliin kykynsä tai hermonsa tai molemmat.
Elämään voi tulla yllättäviä ulottuvuuksia, kun homoonit vievät seksihalut ja tuovat tilalle halun nakata vaimo ikkunasta pihalle.
Siitä parisuhde voi hieman kärsiä. Voi olla hieman riitaa ilmassa.

Asioista voisi puhua niiden oikeilla nimillä. Horppahemmo,douppaaja ja muut johdannaiset ovat Pienvittuilijasta kaunista kuultavaa. Nuo tyypit, jotka vääristävät urheilulajin kuin lajin ja tekevät siitä eläintiedettä. Mikä sika kestää eniten piikkiä, se kasvaa isoimmaksi ja vahvimmaksi.

Amerikkalainen jalkapallo mainitaan ensimmäisten lajien joukossa kun puhutaan douppingista.

Linkki:
http://www.antidoping.fi/view.cfm?page=A18F23ED-3C04-4EAF-AECE-925A5BD3ADEF&articleid=d19e0a41-a02f-4be4-aa55-c075fd83e086

Lainaus jutusta:
"1940-luvun alussa Yhdysvalloissa tutkittiin metyylitestosteronin (synteettinen mieshormoni) vaikutuksia. Eräs painonnostoa harrastanut lääkäri huomasi pian itse kokeilussa hormonin vaikutukset ja raportoi niistä laajalti, jolloin yleinen mielenkiinto heräsi. Aluksi käyttöä oli vain voimailupiireissä leviten kuitenkin 1950-luvulla amerikkalaisen jalkapallon ja yleisurheilun harrastajiin."Lopuksi pieni raapaisu kotimaiseen ylpeyden aiheeseen. Miksiköhän eräänkin suomalaisen jääkiekkoilijaikonin leukaperät sen kun kasvavat vaikka vuosia kertyy. Kuitenkin luistin kulkee NHL:ssä, jossa ei doubbing testeillä juhlita.

Linkki:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Doping

Lainaus tekstistä:
"WADA laati 2002 Maailman antidopingsäännöstön, johon kuuluvat testausta, kiellettyjen aineiden listaa, erityislupia, yksityisyyden suojaa ja dopinglaboratorioita koskevat standardit.[45] Kaikki merkittävät kansainväliset urheilujärjestöt hyväksyivät säännöstön Ateenan vuoden 2004 olympialaisiin mennessä. Säännöstön allekirjoittaneiden järjestöjen tulee varmistaa, että niiden omat säännöt eivät ole ristiriidassa WADAn antidopingsäännöstön kanssa. Säännöstön ulkopuolella ovat kuitenkin jotkut pohjoisamerikkalaiset ammattilaissarjat, kuten NHL ja NBA. Näidenkin sarjojen pelaajat joutuvat kuitenkin noudattamaan olympialaisiin osallistuessaan WADAn sääntöjä."

Ja löytyisiköhän tuosta edellisestä selitystä, miksi suomalaisia NHL-pelaajia ei aina kiinnosta osallistua maajoukkuepeleihin. Varsinkaan silloin kun on sopimus katkolla ja pitää näyttää "kyntensä" vanhalle seuralle sekä tuleville. Kun pitää raivata tie uudelle uutukaiselle ja entistä rahakkaammalle sopimukselle.


Ei kommentteja: