tiistai 16. joulukuuta 2008

Että se Powerwaven perkele meni sen tekemään!

Edellinen teksti sai pohtimaan sanoja tarkemmin. Antisemitisti on tosiaan pöljä sana.
Mutta ei läheskään niin pöljä kuin joulurauha. Mikä helvetin rauha. Ihmiset säntäilevät edestakaisin kuin kiimaiset kärpäset intialaisessa basaarissa. Rauha on aika kaukainen käsite silloin, jos murkkuikäiselle sattuu ostamaan vääränlaisen lahjan tai jos laittaa vaimolle lahjaksi leipäkoneen (isille toki saa laittaa porakoneen...mutta tuo on taas eri juttua).
Joulurauha on hieno sana, mutta sen toteutus ei ihan aina onnistu.

Tyhmistä sanoista tyhjänpäiväisimpiä on sanayhdistelmä "osakekurssien lasku".
näillä sanoilla koetetaan selittää milloin mitäkin "välttämätöntä" supistustoimepidettä. Kun pörssiyhtiön osakekurssi laskee, niin yhtiön on saneerattava, tehostettava ja supistettava. Jos ajattelee asiaa tarkemmin, niin asiahan on kääntynyt ihan väärinpäin. Alunperin yhtiöt olivat olemassa tuottaakseen palveluja ja hyödykkeitä kuluttajille (ja sitä kautta voittoa omistajille). Jos ne menivät hyvin kaupaksi, niin omistajat saivat osuutensa. Pyrittiin pitkäjänteisyyteen ja pysyvyyteen.
Nyt yhtiöt ovat olemassa tuottaakseen mahdollisimman hyviä osakekursseja. Osakkeenomistajien intressit on nopeasti kerrottu: Maksimaalinen voitto minimaalisessa ajassa-Kestävää kehitystä 2007
Otsikko muuten lainaa aika suorasti yhtä parhaista kommenteista, joita sain Kestävää kehitystä-kirjasta. Eräs Filtronicin johtohahmoista sanoi kuultuaan kirjastani: Että se perkele meni sen tekemään!
Vieläkin lämmittää tuo tunnustus...

Sanojen pyörittelemiseen palaan varmaan myöhemmin uudelleen, mutta nyt muutama kommentti PowerWaven eilen päättyneistä yt-neuvotteluista:
134 sai lähteä.
Tässä sitä sitten ollaan sillä tiellä, joka oli nähtävissä jo vuosia sitten.
Aiemmassa jutussani "Talvisota takaisin" sivusin tätä aihetta.
Eli sitä, että suomalainen tietotaito on myyty ulkomaille. Meidän todellinen ylpeyden aiheemme. Meidän sielumme on paloiteltu ja kaupattu eniten maksavalle. Vähän dramaattisen kuuloista, mutta tuotahan se todellisuudessa on. Filtronic osti aikoinaan LK Productin. Pilkkoi sen kahteen osaan, supisti, ulkoisti toimintaa ja siirsti tuotantoa Kiinaan ja Unkariin, ja lopuksi myi palaset eniten tarjoaville ahneille amerikkalaisille.
Joku voi olla sitä mieltä, että tämä on kehitystä ja jälleen uusi haaste ja mahdollisuus...ja paskat. Kun ihmiseltä viedään työpaikka, siitä selviäminen on aina haaste ihmiselle ja se mahdollisuus, se ei lankea samalle persoonalle.
Tehty työ on yhä sijoitus, joka ei tuota voittoa.
Tsemppiä vain kaikille nyt pois potkituille.

Ei kommentteja: