torstai 1. tammikuuta 2009

Joulurauha Jerusalemissa

Taas on joulurauha julistettu Daavidin maahan. Gazassa yli kolmesataa on saanut lopullisen joulurauhan. Ja saa lapset soihduin ja kynttilöin tätä ihmettä todistaa, kun sähköt ovat poikki...

Jotenkin tästä jutusta ei irtoa kepeyttä, vaikka kuinka yrittää. Israelin iskut Gazaan ovat liian hapokasta juttua.
Nuo tapahtumat ovat kuin aiemmassa blogijutustani, "Natsittaako? Uhrista natsiksi". Hyvin ovat juutalaiset ottaneet natseilta opikseen ja pistäneet vielä paremmaksi.
Nyt hyökätään hävittäjillä ja väitetään, että ollaan hyvällä asialla. Aika vittumaista uhreja kohtaan, kun hyökkääjä kerää sympatioita tappamalla. Uhreilta viedään se ainoa voitto, jonka he kuolemallaan saavuttavat, eli maailman tuomio tappajille.
Vähän kuin jenkkien demokratian vienti Irakiin.
Paska juttu, että jossain piireissä tuollaiset jutut menevät läpi.

Jos maailmasta hakee paikkaa, jossa syntyneenä olisi joutunut varmimmin keskelle levottumuuksia, niin se lienee Gaza.
Taisi olla Ciceron kirjoituksia, joita tässä päivänä menneenä luin. Tekstin kohta: "Gazassa levotonta", on ajankohtainen nytkin.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

käsittääkseni Israelin armeija tekee aika vähän siviilirumihia verrattuna muihin armeijoihin, vaikkapa venäläisiin tai jenkkeihin verrattuna.

Mitä mieltä olet siitä että Gazasta oli ammuttu 8 vuoden aikana 5.000 - 10.000 ohjusta Israelin puolelle?

Ajatteleppas jos vaikkapa suomalaiset ampuisivat ohjuksen päivässä Tornionjoen yli? Tai kohti Pietaria? Eiköhän huumorintaju loppuisi joskus noin kahdeksassa vuodessa, kun ohjuksia on satanut tuhansia?

Eihän ne juutalaiset ole edelleenkään enkeleitä (ei ole kukaan Aatamista ja Eevasta lähtien, siis synnitön, poislukien tämä juutalaisten ja koko maailman Messias, Jeesus Kristus, Jumalan Poika) mutta kohtuus kaikessa.

Jos kerran ampuvat tuhansia ohjuksia ja eivät lopeta vaikka kahdeksan vuotta pyydetään ja käsketään lopettamaan, on ihan oikein mielestäni tehdä jotain.

Mitä muuta olisivat voineet nyt tehdä kuin sotilasoperaation?

Silviisii

Jarmo Stoor kirjoitti...

Että mitä muuta voisi tehdä?...jospa vaikka annettaisiin palestiinalaisille ihmisoikeudet. Ja ainahan muuria voi korottaa.

Jarmo Stoor