torstai 19. marraskuuta 2009

Jälleen uusi haaste ja mahdollisuus

Eilen Kalevassa oli juttu, joka sai naaman nykimään naurusta.
Aikanaan nämä jutut eivät jaksaneet naurattaa, mutta nyt on aikaa kulunut sen verran it-alan ajasta, että hymy jo pilkehtii suupielessä.

Hän ken on lukenut viimeisimmän kirjani Kestävää kehitystä tietää, kuinka usein it-alalla törmäsi sanontaan: Uusi haaste ja mahdollisuus. Omintakeisen ajattelun seurauksena koskaan mikään asia ei mennyt insinöörillä perseelleen. Aina kyseessä oli vain uusi haaste ja mahdollisuus. Yritys, jossa pelätään kaikkein eniten epäonnistumista ja heikommaksi lenkiksi joutumista. Ihmiset, jotka pitävät itseään voittajaluokkaan kuuluvina huipputeknologian lähettiläinä jotka pelastavat maailman, heidän sanavarastoonsa ei sovi sanonta: nyt meni asiat perseelleen.

Mikään ei ollut koskaan huonosti. Ei vaikka työt siirrettiin Kiinaan ja Unkariin. Ei vaikka yt-neuvotteluja kertyi vuoden aikana jonoksi asti. Ei vaikka yritys myytiin ja pilkottiin palasiksi. Aina kaikki oli vain uusi haaste ja mahdollisuus. Mukavaa huomata, että vanha kunnon verbaalivoimistelu jatkuu kielenkäytössä.


Eilisessä Kalevassa oli juttu:
http://www.kaleva.fi/plus/index.cfm?j=824930

"18.11.2009 ARI VALJAKKA

Uudet haasteet Nokian mahdollisuus

Tietokirja
Martti Häikiö: Nokia, Matka Maailman huipulle. Edita 2009.
Jättiyritys-Nokian 1 000-sivuisen historiikin jo aiemmin kirjoittanut professori Martti Häikiö on onnistunut tiivistämään aineistonsa 220 sivun lukupaketiksi kunnioitettavalla tavalla ja tarkkuudella. Nokia, Matka maailman huipulle -teos on sankaritarina 145-vuotiaan suomalaisyrityksen perustamisesta tähän päivään. Se täyttää sekä yritystoiminnan oppikirjan että jännityskertomuksen mitat......"

Eli seuraavan kerran kun työt lähtevät alta, vaimo jattää ja terveys pettää, niin ei muuta kuin maailmalle kailottamaan: Tämä on vain uusi haaste ja mahdollisuus.

Ei kommentteja: