lauantai 1. marraskuuta 2008

Sarjassamme vieläkö muistat: Kenraali Hägglundin Gepardi

Samaisesta varastosta, jonka syövereistä löysin Piitun haastattelun, löysin myös tämän. Juttu ei ole kovinkaan vanha (Kaleva 6.9.08).
Nyt täytyy kyllä sanoa, että en tiedä kumpaa pitäisi ihmetellä enemmän: Sotahullua kenraalia, joka tappaa heti ja välittömästi kaiken mikä liikkuu tai liikahtelee vai lehteä, joka julkaisee kuvan tapetusta ja täytetystä gepardista. Tähän taas selvennyksenä, että pienvittuilija ei vastusta metsästystä yleensä, kuten hirvien kaatamista. Muutenhan ne sarvipäät kaataisivat omat ja naapurin taimikot ja parit autot siinä sivussa, mutta uhanalaisen gepardin ampumista pienvittuilija pitää isona rikoksena (Wigipedian mukaan kaikki gepardin alalajit ovat uhanalaisia).

Kuvassa poseeraa Gustav Hägglund täytetyn gepardin kanssa ja kommentoi näin kuvatekstissä: "Se aisti vaaran ja seisahtui äkkiä kesken juoksun, jolloin ammuin heti. Tuosta meni luoti sisään ja lävisti sydämmen", Gustav Hägglund osoittaa gepardin etujalan kainalon alle. Kenraalin viime vuonna Afrikassa ampuma maailman nopein eläin seisoo täytettynä hänen kotonaan helsingin Veräjämäessä.

Ihan tuli pakko tarkistaa, että kyseessä on tosiaan vuoden 2008 lehti, eikä Kaleva
50 vuotta sitten...onneksi on perjantai (tai nyt siis jo lauantai) ja korkkamaton rommipullo laukussa odottamassa..

Ei kommentteja: