keskiviikko 2. joulukuuta 2009

Mitäs jos meitä vedätetään

Goebbels sanoi aikoinaan, että kerro tarpeeksi suuri vale, niin ihmiset uskovat sen kakistelematta.
Ajattelin tuota eilen illalla. Ehkä itsekin on samoin vietävissä.
Muutamia esimerkkejä pullahti heti mieleen:

Entä, jos jääkautta ei ole ollut olemassakaan. Jo ala-asteen maantiedon kirjoissa tuota tietoa alettiin tuputtamaan. Kukaan ei kyseenalaistanut sitä.
80-luvulla mm. Spede tuki taloudellisesti kirjaa: Jääkautta ei koskaan ollutkaan.
Spede myös teki aiheesta dokumentin, jota ei koskaan esitetty.
Kirjasta mieleeni jäi muutama asia, jotka kyllä tuntuvat ihan järkeviltä.
Rukan huipulle oli jäädytetty 17-metrinen jääkuutio. Se ei sulanut pois edes koko kesän aikana. Kirjassa esitettiin ihan aiheellinen kysymys: Miten kilometri jäätä olisi sulanut pois, jos edes 17-metrinen jääkuutio ei sula Lapin kesässä.
Kun ottaa huomioon vielä sen, että kilometrin jääpatsas jäähdyttää ympäristöä melkoisesti kaikkine heijastusvaikutuksineen.
Kilometrin korkeudessa on ilma myös melkoisen kylmää.
Ihan aiheellista esittää kysymys, miten?

Toinen jääkautta tukeva tieto, jota meille on syötetty ovat siirtolohkareet.
Ne jääkausi nakkeli ympäri pohjolaa.
Kirjassa oli kuva Afrikan savanneilta. Siellä siirtolohkareita nökötti, vaikkei jääkausi ollut käynyt lähelläkään.

Onko jääkautta siis ollut olemassakaan?

Toinen meille valmiina syötetty totuus on, että maapallon ilmasto lämpenee.
Kasvihuonekaasut lisäävät lämpätilaa puoliastetta ja ilmakehään varastoituvan vesihöyryn vuoksi lämpeneminen voi olla jopa kolme astetta.
Napajäätiköt sulavat ja maa joutuu veden valtaan. Vedenpaisumus iskee kuin Nooan aikana konsanaan.

Pari viikkoa sitten satuin kuulemaan toisinajattelija tiedemiehen ajatuksia. Vesihöyry ei varastoidu ilmakehään, kuten on oletettu. Ilmasto lämpenee vain puoliastetta. Itse asiassa jäätiköt ovat alkaneet jälleen kasvaa...


Vedätetäänkö meitä?

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä se jääkausi on ollut - siitä on tehty jo kolmas piirretty DVDkin. Ja jos epäilee miten harjut, De Geer moreeniselänteet, drumliinit, Salpausselkä (ei Salpalinja, siitä on löytyy tietoa muualta muin maantiedon oppikirjoista) tai Muhos -muodostuma ovat syntyneet niin pitäisi esittää vaihtoehtoinen teoria. Ettei vain sisälläsi asuisi piencreationisti...

J

Jarmo Stoor kirjoitti...

Voi olla, että asuu. Mutta varmasti siellä asuu pienepäilijä.
Epäilimessä on se hyvä puoli, että todistusvelvollisuus jää muiden harteille. Ei tarvitse tietää totuutta, mutta aina voi epäillä muiden kertomaa "totuutta". Liian vähän epäillään yleisesti esitettyjä tosiasioita. Jos jokin asia tulee ulos julkisista tiedotusvälineistä, niin sitä pidetään totuutena. Kovin moni ei epäillyt Irakin joukkotuhoaseita. Ja eihän niitä sitten löytynyt. Vähän saman suuntainen juttu on nyt tämä Iranin ydinaseohjelma. Sillekään ei ole mitään perusteita. Tästä kirjoitinkin jutussa:
http://jarmostoor.blogspot.com/2009/09/totuustarpeeksi-toistettu-valhe.html

Jos löydän tuon kirjan Jääkautta ei ollut, niin palaan blogissa asiaan.

Anonyymi kirjoitti...

Sellainen kirjahan on lähes joka kodissa, uskovaisella ja ateistilla. Se on raamattu. Sen vanhempaa osaa ovat jotkut uskonlahkolaiset tulkinneet jo satoja vuosia niin, että maailma luotiin noin 5-6000 v sitten, plus miinus jotakin. Jääkausi - siis olettu sellainen... - päättyi ennen sitä. On siis luonnollista ja harrasta epäillä asiaa...

Toisin kuin Irakin/Iranin kysymykset tässä jääkaudessa ei ole paljon maailmanpolitiikkaa saati öljybarreleja mukana. Ne Lahdessa ja Kouvolassa Salpauselällä (jään reunaan syntyneellä harjulla) olevat poraustornin näköiset rakennelmatkin ovat Nykäsiä varten.

Anonyymi kirjoitti...

Keijo Parkkusen kirjan kriittinen tarkastelu löytyy osoitteesta:

http://kiviapaja.wikispaces.com/J%C3%A4%C3%A4kautta+ei+ollut

Parkkusen itsensä kirjoittaman kirjan mukaan jääkuutio suli, tosin myöhään kesällä. Minua ei ainakaan voi huijata väitteellä että 17 m3 jääkuutio ei sulanut.

Parkkusen kirjassa väitetään muun muassa muinoin eläneitä hirviöitä saduiksi. Oletan herran tarkoittavan dinosauruksia, joiden olemassaolosta on näyttöä, varsinkin kun Carl Wielandin tyyppiset kreationistit koettavat todistella että dinot muka elivät samaan aikaan ihmisten kanssa. Näin ollen "virallisen tieteen" omasta mielestään oikeassa olevat vastustajatkin ovat erimielisiä monissa asioissa keskenään.

Tyypillinen tapa huijata ihmisiä näkyy nykyään olevan se, että sanotaan: "virallinen tieteen mukainen totuus on valhetta". Tällöin "rehellisen kansanmiehen esittämä totuus" on oikea vaikka se olisikin tyypillistä näennäistiedettä joka on kumottu iät ja ajat sitten.

Monesti kannattaa kysyä itseltään, että jos "virallinen saaga" ei ole totta tai siinä on puutteita ja ristiriitoja, niin onko "virallinen epävirallinen saaga" sen parempi?

Eli, onko Parkkusen tapaukessa otettu "30 vuoden harha-askel"?

Anonyymi kirjoitti...

Se että kilometrin korkuinen jää ei muka sula kun pysyy lumirajan yläpuolella on puhdasta roskaa. Esimerkiksi Grönlannissa mennerjäätikkö valuu hitaasti lumirajan alle ja sulaa. Uutta jäätikköä syntyy jään pinnalle satavasta lumesta. Jää virtaa oman painonsa alla, koska se muuttuu suurissa paineissa ja muissa rasituksissa muovautuvaksi. Kesällä kylmän Grönlannin jäätikön reunalla on erittäin vetistä, minkä siellä käyneet suomalaisetkin retkeilijät tietävät. Lapissa on kyllä melkoisen viileätä kesäisin tuntureilla, siellä on niin sanottuja lumenviipymiä ja soissa jäämöhkäleitä, jotka pysyvät sulamatta niin pitkään kun ovat turpeen eristämiä. Mutta jäätikköä ei Lappiin synny niin kuin esim. Alppien ja muiden korkeiden vuorten huipuille. Siellähän on vielä kylmempää kuin Lapissa.

Anonyymi kirjoitti...

Vedätetään, toki!
Goebbels?
Vai sittenkin se toinen pikkumies?
Mein Kampf, 1. osa.

Anonyymi kirjoitti...

Parkkusen kirjan kritiikki löytyy nykyään sivustolta.

https://sites.google.com/site/jaakauttaeiollut/j%C3%A4%C3%A4kautta-ei-ollut